Movietajm

De senaste dagarna har det faktiskt blivit en del filmtittande. Igårkväll satt jag och min far uppe sent och kollade på Nyckeln till frihet, världsettan. Den ligger i alla fall etta just nu på imdb.com:s lista över bästa filmer genom tiderna. Två ligger såklart Gudfadern. Vi kom fram till att den är en välförtjänt förstapristagare, Nyckeln till frihet alltså. Normalt sett brukar jag inte tycka att alla de där Oscars-nominerade filmerna är så jäkla bra. Imorgon tänkte jag beta av ännu en klassiker som man enligt de flesta "bara måste ha sett" - Pulp Fiction. Har hopp om att jag kommer bli förtjust. Har även hunnit plöja igenom några andra mindre produktioner som t.ex. Kung Fu Panda, Get Smart och Tropic Thunder. För att sammanfatta dem så var alla sevärda. Alla tre är komedier om ni inte redan visste det och i olika slag. Bäst av dem var nog pandarullen enligt mig. Sist men inte minst har jag även checkat in den svenske, så omtalade, filmen Låt den rätte komma in, som är baserad på en bok vid samma namn. En vampyrberättelse. Något jag inte brukar tycka om, men fan, jag har kommit fram till att jag gillade den skarpt. En filmrecensent för någon kanal har uttalat sig "Inte trodde jag att årets bästa film, som dessutom handlar om vampyrer, skulle vara en svensk". Han har så rätt! Lilla Eli tog mig med storm och häpnad.

Nu ska jag återgå till att äta Ben & Jerry's vilket måste vara jävulens påfynd så gott som det är. Ska fortsätta fantisera om vilka möjliga smakkombinationer jag hoppas de kommer röra ihop i framtiden där på den stora kontinenten. Vanilj, lakrits, citron med mjuka saltlakritsbitar tror jag starkt på! Någon som håller med? Eller ni kanske rent av har egna förslag?? Min tunga dryper.

Hugs!


Inte någonting

Jag är så jävla uttråkad. Vilken dag det har varit. Först vaknade man allt för tidigt för att vara en lördag, 7.30 för att hinna äta frukost innan matchen i Göteborg. Samlingen var 9.15 och väl framme där så får vi reda på att två spelare inte vet om att det är match. Men vi åker ändå, såklart! Nere i Götet så byter vi om och värmer upp inför matchen som skulle börja 11.15. Men när uppkast ska gå av stapeln kommer tre spelare in i hallen från motståndarlaget och säger att de inte har tillräckligt många mannar. Vi vann alltså på WO och jag åkte hem skitförbannad över att de jävla idioterna inte kunde ringa innan så vi sluppit åka ner till Gbg. Hemma har jag itne gjort någonting. Utgången som var planerad blev till råga på allt inställd. På grund av att vi inte hittade något/någon att dra till. Nu, när det är för sent, ringer Smeket och säger att de ska ut i Borås. Fan. Inge vidare dag. Dessutom ska jag upp 06.00 imorgon och sedan efter det ska jag döma en basketmatch klockan 10. Gött! Nooooooooooooooooooooooooot

Det var ett jävla tjöt om galor!

JA! Vi vet om att det är i dessa tider alla galor går av stapeln. Jävla massmedia, ni behöver inte påminna oss, år efter år efter år. Det är väl kanske inte så konstigt att det blir en period när det är så här eftersom det fattar sig rätt lämpligt att sammanfatta ett år strax efter att det tagit slut. Jag menar, vem fan vill höra på all fakta om 2008 när 2010 börjar vittras. Så sluta beklaga er över hur jävla jobbigt det är med alla galor! Bara för att ni betalar TV-avgift behöver ni ju faktiskt inte ha på TV:n dygnet om. Jag tänker ju såklart främst på radiopratarna och tidningsreportrarna som ständigt pladdrar om hur överskattat och trist det är med alla galor. Det tycker inte jag! Inte för att jag kommer sitta klistrad framför TV:n ikväll bara för att det är idrottsgala på G men jag tycker kanske helt enkelt om att se folk som kämpar hårt för något de vill bli belönade till en viss mån. Artister som idrottare. Sen så är det väl klart att det finns saker jag irriterar mig på också, typ som att "Jennie let me love you" blir utnämnd till årets låt på grammisgalan!?!?! Hur fan det nu gått till... Men jag gillar galorna ändå. Jag vet ju faktikst om att P3:s egna är mer verklighetsbaserad och realistisk. Så håll käft alla ni negativa så kallade reportrar och allt vad det kan vara. Ni har fel och jag har rätt! :]

4 hours

Jag överlevde. Det tog fyra timmar men jag överlevde. Styrelsemötet jag just var på alltså. Såå tråkigt att jag inte ens kan med att nämna det mer här. Stackars satar!

Jo, jag skulle vilja vädja om en tjänst. Om det fanns någon ängel därute som kunde försöka hitta det svenska bandet This Perfect Day album att ladda ner. Det kändaste av dem heter C-60 men finns även några andra. Jag har letat efter torrenter och på limewire men får inget napp. Plzzz..

Lägger in ett litet smakprov!


Årskrönika 2008

Yes, här kommer den.

Årets...

Låt: 30 seconds to mars - Yesterday (självklart tätt följd av flera andra men, med tanke på vissa känslor som bubblar upp inom mig när denna låt spelas så tar den förstaplatsen)

Album: Shiny Toy Guns - Seasons of poison

Film: Batman - The dark knight (grupptryck?)

Fest: Studenten (varför? tja, runt en till två månaders konstant festande...just precis)

Sabotage: Marks Gymnasieskola

Nykomling: Ben & Jerry's Icecream

Resa: Borlänge Peace and Love

Skräck: OKQ8

Mest positiva trend: Minskat msn-användande!

Mys: Kryssningen

Mest överskattade: Arbetsförmedlingen

Skräll: Att jag läst nästan fyra böcker

Mest meningslösa sysselsättning: Guitar Hero

Bästa: Ingrid Albinsson

Affärsidé: Krokigt UF

Befrielse: Avvecklingen av UF

Saknad: Årskurs tre, gymnasiet

Ord: Är i och för sig inte ett ord men måste ändå säga ändelsen "-et"

Jobbigaste: Körtelfebern

TV-serie: South Park (håller sedan tidigare)

Present: Inspelning av DEMO

Tidsfördröjare: Själva inspelningen av demon

Konsert: The Wombats, Peace and Love

Lagom: Moe's Stugparty

Grill: Den lime-gröna













Spotify

Yes, jag har gett vika. Jag håller med om att Spotify är en bra uppfinning. Inte lösningen på världens nedleddningsproblem men den skulle kunna vart. Gratis musik, egna spellistor, bra kvalité - men endast på datorn. Det är problemet. Hoppas de lägger till en funktion i framtiden där det går att ladda ner en låt för cirkus 5 spänn eller liknande. DÅ hade det blivit en världsrevolution. Jag vill kunna göra mina egna mixskivor!

Håll till godo, min årskrönika är snart här!

RSS 2.0