Despondent, distracted, you're vicious and romantic

Hey!

Dags för en kort lägesrapport. Just nu befinner jag mig på en madrass vid sommarstugan. Jag ligger i skuggan och är fortfarande blöt i håret efter duschen. Jag lyssnar på musik med dålig ljudkvalité på grund av att jag lyssnar via en laptop.

Det känns mycket skönt att vara här just nu. Jag har ju inte hunnit vara här så mycket i sommar. Det är först nu jag ens märkt av på folk att de faktiskt har semester. Jag cyklade genom viken innan. Nästan alla bilar hade fått parkeringböter. Jag var på jakt efter en pocketbok men köpte istället en vanlig bok och en Annanas-split. Tror faktiskt inte att den heter så. Men ni fattar vad jag menar. Ni vet en päronsplit fast med annanassmak istället för päron och så är det lite chokladöverdrag på också.

Nog om detta. Jag ska handla nu. Ha det fint alla lirare!

Hugs!

Cuz her last relationship fucked her up

Yeah. Då sitter man här igen, i vardagsrummet. Nästa rum som måste städas. Tog köket i ett ryck för någon halvtimma sedan. Jag vet inte vad som föll mig in men köket i vilket fall som helst numera rent och ute på gräsmattan står en vattenspridare och urinerar på gräsfröna. Varför vet jag inte riktigt, men jag tänkte att de dära fröna säkert var törstiga i värmen.

Jag håller på att sätta ihop en ny cd att sätta i min nyinköpta cd-case från Ullared. Har inte riktigt bestämt mig om det ska bli en blandning eller en "my own best of the streets". Vilket jävla dilemma! Det känns som jag sakta glider mot stupet och mina naglar orkar inte hålla min kroppsvikt. De liksom river upp underlaget utan att bromsa mitt fall det minsta... eller inte...

Riktigt sådan beslutsångest har jag väl inte..

Något som irriterar mig på riktigt är att det kliar i mina armhålor! Undra varför? Jag har inte hittat några små djur som gjort sig hemmastadda i alla fall. Det är nog bara värmen.

Känner att inspirationen för bloggandet börjat dala. Kanske märks på kvalitén i detta inlägg? Hum. Men fan. Det kan ju hända att det kommer tillbaka så jag låter den vara kvar.

Dagens låt är iaf: The Streets - Could well be in

Hugs!


How does it feel when you've had it all?

Helgens utgång blev sannerligen en lustig prick i mitt liv. Jag åkte ner till Varberg under fredagen tillsammans med Ingrid, Albin och Kristina. Väl nere i Wheels&Wings-kaoset satte vi oss vid fästningen, käkade en mycket tilltalande ost- och skinkpaj, och ställde oss i kön till teateruppsättningen som vi skulle på. Det var Rickard den tredje som spelades. Totalt medverkade två aktörer. Tja, det hela är egentligen rätt svårt att förklara men deras hemsida heter typ www.schtunk.se (möjligtvis någon annan stavning på Schh-ljudet) om ni tycker det verkar intressant. Tillställningen var grymt rolig i vilket fall. Man kan väl säga att teatern utspelas mer uppe på läktarn än på scenen, så delaktiga, eller tja, så mycket driver dem med publiken. Men den här kvällen var inte den som blev den lustiga.

Den lustiga kvällen blev lördagskvällen. Den började med att jag och Ingrid åkte till Moa. Tjejerna gjorde sig i ordning medan jag mest satt och chilla. Senare tillslöt ett gäng på runt 8 tjejer. Så där satt vi - Ingrid, Moa, Carro, Frida, Sara... och jag. Jag måste medge att de tidigare tankarna under kvällen till största delen bestod av frågeställningar som: Kommer jag verkligen klara av att förfesta med ett gäng på tio brudar? Tja, vad kan jag säga. Det gick bra! Jag hade riktigt skoj och dessutom så var det gubbar där med också eftersom Moe's lillebror hade förfest samtidigt. Nu till det lustiga. Vi begav oss mot stan - till fots, eftersom det sades att det var lättare att få en taxi från Stinas (restaurangen 1km från stugan). På vägen hoppade gäng efter gäng in i olika raggarbilar så tillslut återstod bara jag, Ingrid och Sara. Det spöregnade, jag hade bara skjortan på mig - JAG FRÖS SOM FAN! Det bästa av allt var att vi skulle ta getterö-båten in till stan. Så ut på det stora, öppna och blåsiga havet var det härnäst! Väl inne i stan, med avdomnade fingrar fick mina kompanjoner för sig att springa upp till Oscar's. Väl framme vid vakten, uppvisandes våra leg, berättar han för oss att det är 20-års gräns. Vi trodde det var 19 men försvarade oss då istället med att det faktiskt fanns 16-åringar som kommit in. Men vakten var som valigt helt jävla dum i huvudet. Efter några minuters diskution orkade inte vi med idioten längre så vi drog. Tur var det att Larsa och syrran gick på stan så de kunde köra ut oss till stugan igen. Vi hämtade varsin filt och lade oss i min bil. Det var inte bekvämt någonstans, men mysfaktorn var hög eftersom reget daskade mot plåttaket. Vi somnade och sedan var den utekvällen över.

Jag vet egentligen inte varför jag berättar om det här. Jag antar att det är något i mitt undermedvetna som vill poängtera vilka idioter vakter oftast är! Jag frågade honom innan jag gick, om det var samhällstjänst han fått och han var tvungen att avtjäna sitt straff som vakt här. Han svarade inte. Han svarade inte heller på varför han misslyckades med ett så enkelt jobb som att lyfta upp ett kort, läsa en jävla rad och efter det säga välkommen eller tyvärr. Det GÅR ju inte att misslyckas med. Antar att han var sugen på de 13 åriga tjejerna som stog innanför dörren, besvikna över att inte A-teens spelades på klubben som äntligen kommit in på. AAAAAH!

Nu ska jag definitivt gå och bajsa!

Hugs!
Markus

Dagens Låt:
Columbus - Kent

I'm told the eventual downfall is just a bill from the restaurant

Sitter i Hulu. Coldplay spelar Times like these för mig genom dörren till Ingrids rum. Vi ska till Ullared om några minuter. Först ska vi dock hinna få i oss en mumsbit och Ingrid ska bli klar med städningen av hennes lilla men ack så stökiga rum. Malin och Moa ska också med. Jag måste erkänna att tanken skrämmer mej en aning - gå på GK´s i Ullared tillsammans med tre tjejer. Någonting säger mig att just dessa tre tjejer inte är så värst dåliga på att shoppa heller.

- Hur ska det här gå?

Risken är att dagen kommer bli lång. Väldigt lång. Näh, det ska bli kul.

Dagens rubrik måste va enormt svår om man inte använder sig utav google. Det var för övrigt inte en enda jävla typ som orkade lämna ett omdöme kring The Offsprings album. Bad dog!

Hugs!

Markuz


Show me how to lie, you're getting better all the time

Jag tror det var igår som min vän Ado berättade att The Offsprings släppt nytt album rätt nyligen. Jag blev förvånad som fan och laddade genast ner silverplattan. Jag blev chockad. Nog gillar jag Offsprings men jag har bara fastnat för några särskilda låtar innan. Detta albumet däremot, var fullt av grymmt sound och jag gillar mer än hälften av låtarna skarpt, vilket är mycket ovanlig när det gäller min relation till album. Så ja, ni kan ju nu gissa från vilken artist dagens rubrik kommer.
Idag ska jag försöka hinna med lite nyttogöra, såsom att klippa gräset hos grannen, städa huset, slänga i några tvättar i maskinen, köpa klorin (eller va fan det heter?) och tvätta mina vita skor, osv... Jag ska också en tur förbi affärerna i Kinna om jag hinner. Än så länge har jag hunnit med rätt mycket. Klockan är ju trots allt bara 08.21. Ändå har jag varit i Fritsla och släppt av den mest fina människa, jag har ätit en halv bunke popcorn, kollat på en halv Chuck Norris film, lyssnat igenom och läst halva albumet jag tidigare snackade om - Rise and Fall, Rage and Grace. Just det! Glömde nämna att det faktiskt ligger med en lugn låt på plattan vilket jag inte var beredd på. Lägger in den här om det funkar. Dagens kommentar.uppgift blir att ladda hem albumet, lyssna igenom det och säga vilken låt ni först fastnade för och varför just den?! Okay, om ni orkar då förstås. Men det är just sånt här som faktiskt kan vara rätt kul en regnig onsdag när man inte har något att göra.



Hugs!

Markus Alm

Last selection in the ball-game

Kom hem då.. !!

Dagens låt blir idag även med video...



Hugs!



Peace and Love 08!

Det hela började med att jag och Per som övernattat här packade in våra egna saker i minibussen, sedan väntade vi även in Fredrik som skulle hoppa på transporten redan hemma hos mej. När han hade ankommit åkte vi ner till Elias och till vår stora förvåning behövde vi inte vänta alls länge innan hann befann sig på bussen tillsammans med sin packning. Vi reste vidare till Örby där vi hämtade upp Nisse och Arvidsson och till sist tillbaka till Skene och Negerbyn för att plocka upp Beno, Axbrink och John. När klockan var cirkus 8.50 på morgonen startade vi vår resa mot Borlänge.

Det öppnades några ölburkar redan efter några mil, det lyssnades på Nationalteatern och vi pissepausade rätt ofta. Matstoppet blev i Örebro där vi senare missade avfarten mot Falun. Synd var också att vi inte kom på det förrän typ 2 mil senare. Vi vände, och körde av på avfarten mot Falun - Vi var på väg igen.

När vi kom upp till Borlänge möttes vi av sjukt mycket folk. Vi stannade för att inhandla brassestolar och sedan åkte vi in till City för att få våra armband och bosätta oss på campingen. Det var så lång kö att folk fick stå där fram till klockan 01.00 på natten. Vi däremot hade väl rätt tur. Vi bestämde oss för att jag Nisse och Axbrink skulle gå in och sätta upp tälten. För om vi bara hade tält kunde man (egentligen inte) gå före i kön. Vi gjorde så och möttes av en fullbelagd camping. Det fanns inte en enda liten gräsplätt kvar. Vi bestämde oss för att hämta de andra och dra till B-campingen vilket visade sig vara ett bra val för även där blev det fullbelagt men det var mycket renare än på A-campen.

Kvällen spenderades med alkohol som bästa vän och tja, eftersom spelningarna inte började förrän på torsdagen och det nu endast var onsdag så fanns det inte mycket annat att göra än att umgås med så många som möjligt av de 25000 som hade besökt festivalen.

Torsdag morgon vaknade vi bakis som alla de andra dagarna. Solen stekte något enormt! Men detta skulle inte hindra oss. Tur var väl det för torsdagskvällen skulle bli en av de bättre i hela mitt liv. Jag kollade på The Hives först, de var helt awesome men det var så sjukt mycket folk på den spelningen att jag inte orkade stå där hela tiden ut. Jag gick vidare till Ceasars och fick se en av de bästa spelningarna någonsin. Efter dem var det dags för hela festivalens höjdpunkt. Det var dags för The Wombats vilket var en av de större anledningarna till att jag åkte på festivalen. Jag stog längst fram och det var en så sjukt skön känsla att hoppa till Let's dance to Joy Division och skrika sig hes av glädje. Det avslutades också med att vi fångade basistens plektrum och svettiga handduk. Vi var fulla vilket betydde att vi blev lyriska även om handduken inte lutkade parfym. (Om jag ska vara ärlig så är jag fortfarande rätt lyrisk över att ha handduken här hemma).

Dagarna gick fort och spenderades på liknande sätt allihop. Lulliga som vi var hände mycket skoj. Vi badade bland annat i Dalälven vars temp. låg på typ 14 grader. Vissa av oss nakna, andra inte. Vissa kom tillbaka till campen efter spelningarna med Hennatatueringar på bröstet, andra inte. Vissa deckade allt för tidigt på dagen, eller ah, de flesta gjorde nog det någon gång.

De bästa spelningarna förutom de som redan är nämnda var enligt mig Millencolin, Teddybears Sthlm (!!!) och Manu Chao.

Men med ett så här gött grabbgäng kunde det väl egentligen inte bli annat än kul. För vi hade verkligen kul som fan! Nu saknar jag dock Ingrid som fan men det är inte så länge kvar tills hon kommer. Under tiden får jag väl försöka bli av med min feber som jag vaknade med idag. Jag ska även klippa mig. Nu känner jag att fingrarna börja krampa så jag ska börja avsluta. Peace and Love var en helt underbar händelse och alla polare som var med kände detsamma! Det är jag säker på!

Dagens Låt: Ceasars - Jerk it out

Hugs!

RSS 2.0