Down

Just nu känner jag mej så jävla nere. Jag har inte en aning om varför. Eller jo, det har jag men jag skäms över att berätta det. Jag skäms över mej själv. För att jag gör som jag gör. Jag är sjuk och har dygnsrytmen inställd som om jag bodde i USA. Jag saknar personer jag knappt känner. Inte på riktigt iaf. Jag vet att du är en så jävla bra person men ändå håller jag på som jag gör. Jag borde bara.. åååh! De e ju bara att göra det liksom. Jag är säker på att det hade vart kul. Askul as a matter of fact. Jag har ont i huvudet och tänker för jävla mycket. Jag måste få vila. Jag måste få prata. Men jag älskar musiken jag lyssnar på just nu. Jag verkar ha blivit bortglömd också. Men jag vet att det inte är så. Om bara mitt halsont gick över...

Something Corporate - Down   let's get drunk you can drive us to the harbour, wish upon a star but, do you know that stars are balls on fire?



Something Corporate - The Runaway 
   if i woke up alone i won't stop till i'll find you and you are with me
cause by now, i know you better than you know yourself and i know what you really need what you need, or i need
but either way this is where you should be here with me, or ill bleed so much that you wont believe

Hands up!

Eftersom det strax är jul och jag kanske inte kommer att kunna skriva så mycket så känner jag för att skriva en gång till idag. Fast egentligen så är det inte utav den anledningen jag skriver utan snarare att jag har något roligt att berätta.
Igår tog jag fram en cd-skiva ur hyllan och satte på i vardagsrummet. Nämligen Good Charlottes album The Young And The Hopeless som kom ut 2003. Jag fick den i julklapp förmodligen samma år. Jag gick i årskurs sju eller åtta när de var mina stora idoler och jag skrek att jag bara var tvungen att få deras album i julklapp.

Hur som helst. När jag satte på den skivan för att få lite avstånd från alla trumpeter och julbjällror så sköljde en våg med minnen över mej. Jag mindes hur jävla glad jag blev när pappa gav mej albumet och hur desperat jag var att få lyssna på det. Jag fick en walkman (cd) samma jul och gick runt med den resten utav kvällen. Jag mindes alla dagar jag stått i mitt rum med stängd dörr och sjungit med till texterna som stog i häftet man fick med albumet. Hur enormt ont jag hade i halsen efter varje gång eftersom deras låtar låg på gränsen till vad jag klarade av. Egentligen behövde jag inte häftet för jag kunde texterna helt utantill och det känner jag fortfarande. Nog har jag glömt en del ord men större delarna av låtarna sitter kvar. Jag mindes också hur läskigt jag tyckte ett instrumentalt spår på albumet var. Egentligen är det inte alls läskigt men det ryser fortfarande lite i mej bara för att jag tyckte så då.

Dessutom(!) är albumet en jävla dröm. Det är faktiskt sjuukt bra! Låtarna är inte sådära jobbigt punkiga som en del kan vara utan de är en skön mix mellan tempo och lugna och väldigt melodiösa. En utav låtarna, den här, är extra bra tycker jag och om jag ska uppträda så är det mycket möjligt att jag gör den ackustisk. Den är asbra och jag har lyssnat på den så jävla mycket.

Jag avslutar med att önska alla en skitfin jul!

Markuz

Dan före dopparedan

Då var det dags igen. Dagen som alla har väntat på så jävla länge är här. Imorgon är det julafton och trafikolyckerna kommer bli många som de alltid blir. Fetman kommer att växa sig lite större, som vanligt. Jag har dock aldrig haft kapacitet att lägga på mej tillfälliga extrakilon endast under julen. Inte under någon tid på året faktiskt. Jag är välsingnad att kunna trycka i mej en påse godis, någon påse chips och några colabrukar under en vecka utan att ens känna skillnad. Nog om det.

 Idag är nog den enda söndagen på hela året som de flesta butiker har öppet som om det vore vardag. Säkert på grund av att de finns många fler såna som min fader i det här landet, som väntar med att köpa julklapparna tills det verkligen blir akut.

Jag är nöjd med alla mina julklappsinköp i år faktikst och jag har faktiskt klarat mej runt en ganska hygglig gräns på 800 spänn totalt. Nu kanske ni tycker att jag är snål men det är nog snarare så att jag inte har så många att köpa till. Mor, far, syster, mormor&morfar, och i år får även Larsa en liten skitsak hehe. Dock tror jag har blir oerhört nöjd.

Igår såg jag filmen "På smällen" med hon som är skpdespelare i Grey's Anatomy. Den var rätt lustig faktiskt. Inte någon jag rekomenderar att se på ihop med päronen eftersom man då kanske (iaf jag) måste hålla inne på en del rätt kraftiga skratt. Haha, en kommentar var så klockren:

Hon skådespelaren jag snackade om ligger och krystar som fan för att få ut det lilla fanskapet som verkar hålla emot för allt va det orkar. Följden blir att hon skriker lite högre än vad som nu anses normalt för kvinnor på förlossningsbädden. Snubben som har gjort henne gravid har sina kompisar ute i väntrummet och några av dem är höga på weed. En utav dem väljer att gå in i rummet och får se... ahh ni fattar... en hjässa och allt runtomkring...
I alla fall, så kommer han ut igen fort som fan och mår jävligt illa. Då kommer hans höga kompis med världens mest klockrena kommentar, "I told you, try to get a boner now!"

HAHAHAHA, kan hända att det inte verkar så kul i text, men på film är det verkligen det. Åsch skit samma, som om jag bryr mej över om ni har dålig humor hehe.

God Jul
Markuz


LOL på er!

Gaah, har just nu en konversation med kajsabajsa. Vi är inne på det mest klassiska av klassiskt. Nämligen tjejer som trachar ner på killar som åker till kulla. Det är så jävla lol faktiskt. För när hästen slår i marken (hehe) så har ju tjejer som någon inbygd tvåårsregel. Man möts av ett hånflin och orden: - Ska du till Kulla? haha... och man tänker: Ah ^o) va fan är de för konstigt med det? Svar: - Det är ju bara fjortisar där! (sagt med en viss mängd arrogans i rösten). Då tänker man, om man fungerar som jag, va fan, ni håller ju själva bara på med äldre snubbar, iaf den större mängden av er, och ni kallar oss för omogna för att vi dansar med ett till två år yngre tjejer.. moget...

Haha, bör tillägga att detta var skrivet mest på hum, aah skojbaserade fakta hehe..

Har en annan sak jag vill klaga på men den orkar jag inte berätta om så jag säger bara:

- Ät inte på f.d. Kryssmans matsalar! Ofta man serverar lutfisk, vit sås, och inga potäter???? Det är ju fan lagbrott!

Sov sött
Markuz

Småsur

Jag hatar att man aldrig får spela musik här! Varje gång jag sätter mej med gitarren eller vid pianot så surar någon ur, oftast morsan. Jag blir så irriterad! Det hade vart en sak om hon sa till mej ibland men va fan, hon e ju på å hackar 90% av gångerna!

Jag ska åka och gymma idag igen. Mycket på grund av att man blir så slö och go efter att ha suttit i ångbastun och bubbelpoolen lite. Måste göra klart internationella ekonomi uppgifterna också.

Fan!

Btw, jag ska anmäla mej till Kultkalaset nu. Har en anmälningslapp här hemma nu^^

Markuz

Julmarknad

Idag har jag befunnit mej på Borås djurpark större delen utav dagen. Det var nämligen lussepromenad med marknad där och Krokigt UF såg sin chans i att få den där jävla obligatoriska julmarknaden avklarad. Så där stog vi, inne i lejonhuset, bakom ett bord med en för liten vit duk och några krokar upplagda. Vi sålde inte ett skit! Inte en enda liten jävla sympatikund fick vi ens?! Det närmaste vi kom ett köp var i princip när en kille på 5 bast sa att han bjöd en krona för en utav krokarna. Vi var nästan så desperata att vi gick med på det, men bara nästan.

Det gick förbi sjukt mycket hatt-folk också.Irriterande som en infektion. Men åter till försäljningen. Folk som gick förbi mumlade mest för sig själva och det värsta vi hörde var en gumma som sa, efter att ha undersökt en krok i typ en minut, till sin partner att det förmodligen var någon sorts citron-hållare. Ja! Hon sa så! Vad fan är en citronhållare undrade vi, och va fan är likheten mellan en sån och en bag-hanger? Nåväl det var rätt många folk som trodde det var någon slags lås också. Aja skit samma! Ingen annan fick ju sålt något heller så.

Efteråt blev de löka med Per å kolla film. Annapolis sågs för fjärde gången och den är fortfarande lika bra...Ett bra filmtips med andra ord.

Dagens låt: The Killers - Leave the bourbon on the shelf

Markuz

I still try

You're the ocean I'm trying to swin
You're the trofé I've been trying to win
To put in my heart and carry within
Can't take no more no the air seems to thin

Now I know, now I know...

I can't live like this no more
Cause I loved you and that's for sure
Yet the time is passin' by
Still I try, yes I try, yes I try, yes I try, yes I try
To say goodbye

Can't stop remember all the times that we shared
Cannot forget about what we never had
This isn't just how I thought I would be
This isn't just how I want things to be

You had me on my knees
I've tryied all of my keys

I can't live like this no more
Cause I loved you and that's for sure
Yet the time is runnin' by
Still I try, yes I try, yes I try, yes I try, yes I try
To say goodbye

And every bound you need to break
Every step you need to take
Every feeling that you fake
I'll be there with you
I've seen stardust in your eyes
like a beautiful disguise
I have felt the butterflies








Släkten är värst

Tja, då var man precis hemkommen från mormors fördelsedagskalas. Hon fyllde 65. En mycket märklig kväll. Det började inte så bra. Så vanligt tänkte jag mej inte för och det första jag gjorde var att hejja på morfar och säga grattis med ett leende påbrett på läpparna. Just när orden gled ur munnen kom jag på att det faktiskt är mormor vi firar! Men med en ironisk blick gav jag intryck av att jag skämtade. Bra start!

Sen var det hälsning på alla, vilket jag inte orkade med eftersom jag knappt kunde namnet på alla. Så jag stack in min nuna i vardagsrummet och tjohejjade lite lagom högt. Jag fick ingen respons, men var nöjd ändå eftersom ingen nu kunde påstå att jag varit oartig och inte hälsat. Jag satte mej i köket eftersom jag led utav en enorm nära att svimma känsla, mest pågrundav hunger.

Det mest positiva under kvällen var väl att jag åt mej mätt på smörgåstårtan, vilken i sin tur var underbart god!

Under kvällen hanns också med att bli kallad för golvmopp ett antar gånger, antagligen på grund av min frisyr. Förstod inte riktigt men de andra verkade ha enormt kul på min bekostnad och jag antar att jag bjuder på den? Som om inte detta var nog så frågade även en annan släkting om jag var med i IDOL eftersom jag bytte hårfärg nyligen. Deras argument var att IDOL-deltagare tydligen gör detta. Antar att de inte vägde in att jag faktikst bara färgat det mörkt en enda gång?



När de sa det gjorde de det på det klassiska "vuxen-sättet". Det har jag begrunnat på en hel del, varför vuxna pratar om barnen/ungdomarna på ett kalas som om de inte vore närvarande. Syftar då på exempelvis frasen "Nämen så stor han har blivit". Där står man jämte och tänker för sej själv, va fan, jag står ju här, du kan ju prata med mej istället och formulera dej: Nämen, vad stor DU har blivit. Nu gäller detta exempel inte mej just idag, men när man var lite yngre var det ett praktexempel. Idag var det samma situation fast IDOL snacket.

Sammanfattningsvis så var det väl kul att jag kunde sprida lite leenden under kvällen utan att faktiskt aanstränga mej ett skit. Om man inte räknar in odlingen av håret och stylingen på 30 sekunder innan jag begav mej till kalaset.

Ha en bra kväll
Markuz

Na na nanana nana na!

Jag och per har kommit fram till några låtar som borde göra sig utmärkt på en fest-cd. Här följer listan hittills:

  • The Offspring - Self esteem
  • The Offspring - Why don't you get a job?
  • Sean Kingston - Me Love

Ja jag vet! Listan borde vara mycket längre men som vanligt glömmer man mycket på vägen. Kom gärna med förslag!

Enda kraven är att det ska vara såna låtar som alla känner igen melodin på, och det ska inte ta allt för lång tid innan man lärt sig texten. Våra val av Offspring beror som ni nu kasnke förstår mycket på att de innehåller en del NANANANA i lyricsen, bokstavligt talat då, även en del Oh yeaaaahs å såna party finesser. Hjälp oss!

Markz

Forget December!

Idag var en sån dag när jag nästan slapp att vara nedstämd hela dagen. Jag gillar inte att vara nedstämd, klart, och jag vill inte att det är den bild andra ska få av mej för det är jag inte. Men ni vet själva hur tankarna går runt i huvudet ibland. Idag klarade jag mej utan dem, nästan hela dagen. En liten snutt i början på skoldagen var jobbig men jag har lärt mej att bevittna er. Jag är mästare på att lära mej. Samtidigt har det varit första förkylningsdagen med slemhosta och orkamedsnuva. Just nu känner jag mej rätt välmående, trots det. Det är skönt. Jag har också funderat på att skriva lite mer sällan i bloggen, typ bara när jag har något vettigt att säga, men då slog det mej! Då kommer jag knappt ha något att säga alls. Iaf så rullar Something Corporate åter i mina högtalare och låten Konstantine är förtrollande trots sina 9, nästan 10 minuter. Jag gillar känslan man får i maggropen när man hör vissa låtar som man förknippar med något. Även om jag inte vet vad jag sammankopplar Punk Rock Princess med så känns det bra, mkt bra!

- A kiss can be so fake!

Markuz

Let's hope for the best and let go of the rest

Idag har varit en märklig dag. Som de flesta andra i mitt liv. Det var skattedag på schemat och redovisningsgruppen var nere i götet och blev informerade om diverse saker som säkert är bra att veta. Hela skiten var värt det bara p.g.a. maten. Jag har aldrig ätit något så gott! Det måste dock ha sett rätt kul ut. Jag och torsken kom lite efter de andra t matsalen och fick därför inte plats vid samma bord. Vi blev tvungna att ta ett eget bord som stog mitt framför scenen. På scenen stog två gamla män iklädda kostymer och spelade klassisk musik att avnjuta lunchen till, en violinist och en pianist. Så där satt vi två killar vid ett bord fullt med fint uppdukade tallrikar, bestick, sallader, vinglas, loka osv.. med klassisk musik och levande ljus haha!

Det har nog inte hänt ngt mer idag som är värt att berätta om. Lirade lite basket i Parkskolans idrottshall med några polare och tog en pizza efteråt.

Jag funderar på att anmäla mej till Kultkalaset, men jag vet inte om jag vågar, eller om jag ens får, eller om det skulle vara omtyckt. Allt jag vet är att det är vad jag egentligen vill, innerst inne.

Har ni någonsin kännt som om ni försöker hitta er själva?

Markuz

Hoppas jordnötter är nyttigt?

Det är nog ingen bra uppfinning, enkilospåsar med jordnötter. Tror jag nämnde i mitt förra inlägg, vilket skrevs för två dagar sedan, att jag satt å käkade jordnötter. Det gör jag fortfarande, och det är samma påse. Kanske inte så bra när man är nötallergiker? Men det händer ju inget med mej och det är gott så varför inte. Dessutom har jag någon jävla förmåga att inte kunna gå upp i vikt heller så jag tänker fan mööla i mej mina jordnötter. Men en sak är säker, enkilospåsar med jordnötter är alldeles för mycket! För er som har svårt med vikt/mängd så innebär ett kilo jornötter typ en chipspåse fylld med jordnötter till tre fjärdedelar. Nog om det...

Hum, en uppdatering om vad som hänt på sistone? Here we go..

Basketen har jag ju trappat ner på för er som inte vet och det är skönt. Känner att jag har en mer lagom mängd basket i mitt liv nu, så som jag vill ha det! Hum, skolan då. Den går okej, håller på att jobba ikapp alla ämnen nu som jag slarvat med och det funkar rätt bra. UF är dock lite jobbigt men de kan ju bli värt det om vi drar ihop den dealen som e på G. Hum, gitarrspelandet står lite stilla, jag försöker komma på nytt men det går itne så bra. Hoppas jag får läraren till gitarrkurser nästa termin! Så kanske jag kan få lite tips å sånt. Men sånt går i vågor, med skrivandet å sånt alltså. Det vet ju alla som provat det. Fan vad egocentrisk jag blev helt plötsligt. sorry!

Har egentligen inget vettigt att säga idag, men jag lever och andas och är rätt glad för tillfället.

"Everything is Magic" - Angels and Airwaves

Ha de bra
Markuz


Hjärnkirurgi och jordnötter

Vilken förträfflig rubrik jag fick till! Not! Det är allt för sent så jag kommer inte vara långfattad.

Såg precis en dokumentär som handlade om Torettes Syndrom ( typ tics ) och jag blev helt tagen. Dels över hur sjuuuukt det verkligen är hur vi har lyckats bli så enormt bra på operationer och skit överhuvudtaget. Hur fan kan de köra upp en liten kamera i ljumsken, genom hela kroppen, in i hjärtat och sedan få ut typ en metallgrej som ska fungera som hjärtvägg? Inte för att jag såg det i dagens dokumentär men. Som om inte det är nog med våra enorma kunskaper inom sjukvården så blev jag enormt övervälmigad över hur avancerade vi människor är. De körde ner nålar med elektroder i hjärnar på en kille och passerade då olika centran för olika saker. T.ex. centra för sorg, rädsla, tvångshandlingar etc. Patienten var lokalbedövad i hjärnan och låg vaken så doktorn kunde fråga hur han mådde under tiden. När de passerade sorgcentrat med nålen så kom det automatiskt tårar i ögonen på honom. Hur sjuuukt är inte det? Det är fan läskigt hur vi människor ens kan fungera?!

- Såg för övrigt Pirates of the caribbean 3 innan. Åh gud va snygg hon är i den, Åh fan vad rolig Jack Sparrow är!

We were only kids

Igår så kände jag något som jag inte ville. Jag fick reda på att det mesta av det jag trodde försvunnit vid det här laget finns kvar. Fan åxå! För hur klyschigt det än låter så har jag aldrigt upplevt detta innan och jag vette fan om jag inte klarat mej bättre utan det. Allt jag vet är att det släpper fan inte! Jag måste lära mej släppa taget och sluta hoppas. Det är mycket jag måste lära mej... Jag gillar egentligen inte att ni går tillsammans, men det finns många saker jag inte tycker om. Typ som chokladglass, men inte fan slänger jag av den för det. Nej då ;) Man kan ju inte alltid få som man vill...

Har flyttat om möblerna på rummet nu. Vet inte ens om det blev bättre? Men högtalarna står bättre nu och det är nästan det viktigaste. Playar sönder Shadows and regrets - Yellowcard nu... Hela veckan faktikst...

Muntlig nationell presentation på schemat imorgon. Det får gå som det går. Orkar inte bry mej. Jag gillar inte muntliga presentationer och jag ogillar dem inte heller.

markus


Nya verkets start

Didn't you know that i loved you
do you now I still try to forget you
I see photos that make me remember
a time with your smile, forget about november

Now you are the ocean I'm trying to swim
You are the trofé I'm trying to win
To place in my heart and carry within
Can't stand it no more the air seem so thin

Now I know that I can't let this go
I loved you I loved you I can't let this go
Now you know, that I can't let this go
I still love you, still love you, just want you to know





RSS 2.0